Header Search
Zombiefeber

Zombiefeber

Ohlsson Christina

”Med en cliffhanger i nästan varje kapitelslut piskar hon handlingen framåt … Hon har också en förmåga att vila i scenerna och skapa mystik av vardagen. I husen finns hemliga rum, på marken ligger döda djur och till och med den lokala simskolan förvandlas till en skrämmande plats.”
Andreas Palmaer, Dagens Nyheter

”Shit, vad bra. Min snart tolvåring läste texten på baksidan och sedan slogs vi om att få läsa den här boken. Jag vann…”
M, Bokgalleriet

”Kristina Ohlsson har ett behagligt språk som är väl balanserat mellan dialog, handling och huvudpersonens tankar och reaktioner. … Resultatet är en välskriven och spännande berättelse med bra balans mellan realism och skräck, som torde få läsaren att längta efter nästa del i serien.”
Fia Idegård, BTJ

Ny spänningsbok av Kristina Ohlsson! Succéförfattaren till serien om barnen i Åhus Glasbarnen,Silverpojken och Stenänglar.

”Herbert såg hur främlingen fick anstränga sig när han lyfte upp sina väskor. De verkade vara hur tunga som helst. Men det var någonting annat också. Herbert kände magen dra ihop sig av rädsla. När främlingen lyfte ena väskan, blev det kvar något rött på trätrappan. Blod, tänkte Herbert. Det är blod på väskan.”

En mystisk främling dyker upp i Eldsala mitt i natten. Det är den varmaste sommaren Herbert kan minnas och getingarna är överallt. Samtidigt börjar människor i Eldsala att bli sjuka. De får feber och röda ögon och Herbert och vännen Sally fylls av onda aningar. Något hemskt är på väg att hända! Tillsammans söker de skydd i sitt hemliga gömställe, den nedlagda kvarnen, där ingen levande – eller död – kan nå dem. Eller kan de det?