Header Search

Lilla Bokens Afton Måndag 23 april 18.30 i butiken

23 april 2018 18:30 23 april 2018 19:00

köp biljett 120:- (en vuxen plus två barn)
Låt barnen möta författare och lära sig umgås med böcker och läsning som ett naturligt inslag i  livet.
Kom ihåg att LÄSANDE BARN BLIR TILL TÄNKANDE VUXNA.

Cecilia Lidbeck: De försvunna

I bussen sitter nio barn som ska på läger, så är det i alla fall tänkt, men om bara några minuter kommer något att ske som förändrar allt. Fram tills dess kör bussen vidare, tränger sig allt djupare in i skogen medan skymningen faller och himlen rodnar ovanför trädtopparna. Plötsligt händer det som inte får hända. Lägerresan förvandlas till en kamp för överlevnad och allt ställs på sin spets. För Judit och de andra handlar det nu om att rädda sig själva samtidigt som mörka minnen ur det förflutna gör sig påminda. Vem är vän och vem är fiende? En rysligt spännande bok som kanske kan upplevas som lite ”otäck”. Känns väldigt trovärdig.  En bok att likna lite vid Robinson Crusoe och balanserar mellan thriller och överlevnadsäventyret.

Lena Ollmark& Per Gustavsson: Den förskräckliga historien om Lilla Hon   -NOMINERAD TILL AUGUSTPRISET 2017
Det här är historien om Lilla Hon, hon som är mobbad och utanför och hela tiden utmanas av sina klasskompisar att gå upp alldeles ensam på skolans vind. Där spökar det kanske fast alla vet ju att spöken inte finns på riktigt. Eller …? Det här är en förskräcklig, ryslig och otäck berättelse. Men den är också knasig, spännande och rolig. Och den slutar ganska lyckligt. I alla fall för vissa.
Författaren Lena Ollmark och illustratören Per Gustavsson bjuder på absurd humor och lagom gastkramande skräck, i både text och bild. En klassisk spökhistoria med spänning och skratt som ger tid till eftertanke och diskussioner.

Emma Karinsdotter & Hanna Gustavsson: Lisbeth och Sambakungen 

En Loranga, Masarin och Dartanjang för 2010-talet! Lisbet och Sambakungen är en galen, rolig högläsningspärla! Emma Karinsdotter är en ny stjärna på humorhimlen och för de skruvade illustrationerna står Augustnominerade Hanna Gustavsson. Lisbet bor med sin farmor Sambakungen och den bistra piratkatten Sixten i ett vanligt hus på en vanlig gata. En galenrolig farmor som älskar geléhallon, att vinna internationella cykeltävlingar, glassagne, och hemliga agentuppdrag. Lisbet älskar att rita. Helst saker som inte finns. Lisbet ska börja skolan till hösten och tillsammans med sin farmor bestämmer de sig för att göra så mycket det bara går av den sista sommaren i hela världen. Men egentligen tycker Lisbet att det ska bli ganska spännande att börja skolan. Har man rätt att få vara som man vill – även om man helst vill vara alldeles vanlig? Om att sakna några som man tycker mycket om.

Anna Ehring: Minoo och Vinterskeppet 

När hoppet bär hela vägen hem. En dag ligger brevet från Migrationsverket på hallmattan. Ett vitt kuvert som Minoo och hennes familj har väntat på så länge hon kan minnas. Där i finns deras framtid. Där i har någon bestämt om de ska få stanna i Sverige eller inte.  Minoo och lillbrorsan Mirza blir rädda och flyr ut i staden och ner till hamnområdet där alla båtarna ligger. Här tar syskonens liv en vändning och ett ofrivilligt äventyr tar sin början. Plötsligt har Mirza rusat ombord, och innan fartyget lägger ut är också Minoo på däck, på jakt efter sin bror. Det blir en resa långt bort och hem. Och på vägen väntar lögner, sjösjuka, spökande barn och makalösa soluppgångar! Som ingen annan hittar Anna Ehring in i känslorna och skildrar respektfullt och finurligt barnets tankar, känslor och vardagsrelationer.

Åsa Asptjärn: Wursten och Veganen

Klockan är två på natten när Wursten springer för livet genom skogen, möjligen förföljd av en satanist. Livet passerar revy. Eller åtminstone de senaste tre veckornas händelser. Det här är sommaren när man inte längre kan leka tre, illrar rymmer och att göra inbrott känns helt rimligt. Bodil kallas Wursten för hon älskade korv när hon var liten. Det är sommarlovet då det står klart för alla, inklusive Wursten, att det är slut mellan henne och bästisen sedan de var fyra år. Veronika har gått vidare från hemliga klubbar och serietidningar till Elias tuffa gäng på utomhusbadet. Till nya kompisar där Wursten inte får vara med. Några gator bort i området flyttar veganen Diana in. Och nu börjar det hända grejer. Inte alldeles väntat för Wursten befinner hon sig snart nog i skogen, mitt i natten, i färd med att gräva ner stöldgods. Tillsammans med Diana har hon genomfört sin första politiska aktionDet här är en rakt igenom ljuvlig och oförutsägbar skildring av att inte vilja sluta med leken, om att göra slut med sin barndomsbästis, sörja och gå vidare. Det är en bok med ett älskvärt persongalleri, skriven med en oöverträffad humoristisk timing.

 

 

lilla bokens afton 2018